Ik heb een droom 17-11-2017

Waarom een nieuwe vereniging oprichten? Dat is een vraag die me onlangs werd gesteld.

Door deze vraag merk ik dat ik de indruk heb gewekt dat ik een nieuwe vereniging voor Mindfulnesstrainers aan het opzetten ben. Het klopt dat ik een nieuwe organisatie aan het opzetten ben maar ik heb nooit de intentie gehad om dat in de vorm van een vereniging te doen. Vanuit een gemis ben ik wel bezig met het ontwikkelen van een organisatie. Ik heb namelijk een droom.

De droom is om met een netwerk van Mindfulnesstrainers samen te werken.
Dat het een professioneel netwerk is dat bestaat uit kwalitatieve en ervaren trainers.
Dat het netwerk kwaliteit kan waarborgen.
Dat het netwerk zichtbaar en vindbaar is.
Dat de trainers kunnen doen waar ze goed in zijn.
Dat de trainers hun inkomen kunnen verkrijgen uit het geven van trainingen.
Dat we elkaar motiveren en voeden door intervisie en andere ontmoetingsdagen.
Dat we elkaar aanmoedigen en niet concurreren.
Dat we de krachten bundelen en kennis delen.
Dat we met dat netwerk naar buiten treden.
Dat we Mindfulness op scholen mogelijk maken.
Dat we eraan bijdragen dat kinderen zich veilig voelen in de klas, thuis en bij zichzelf.
Dat het onderwijzend en ondersteunend personeel weer met plezier naar school gaat.
Dat mindfulness een onderdeel wordt van de zorg, voor patiënten en personeel.
Dat we zorgen voor ‘care’ naast de ‘cure’.
Dat mindfulness binnen bedrijven ervoor gaat zorgen dat er met respect wordt gecommuniceerd.
Dat er meer tevreden werknemers zijn en er effectiever gewerkt zal worden.
Dat de vergaderingen beginnen vanuit rust en er naar elkaar wordt geluisterd.
Dat we met meerdere groepen in de maatschappij in contact treden en onderzoeken wat we voor ze zouden kunnen betekenen. Dan denk ik aan artsen, onderwijzend personeel, schoonmakers, brandweer, horeca, vluchtelingen, jongeren of juist ouderen, minder bedeelde, ministeries, etc.
Dat Mindfulness voor iedereen toegankelijk is en dat de zorgverzekeringen daar een bijdragen aan leveren.
Dat er in elke provincie minstens 1 (inloop)huis is voor mindfulness.
Dat de waarde van de Mindfulnesstraining erkend wordt.
Dat we de mensen weer in contact brengen met hun eigen wijsheid.
Kortom, dat we met z’n allen de wereld een beetje mooier maken.

En ja, ik geloof dat we samen deze droom kunnen verwezenlijken. Dat we samen kunnen werken en groeien en we de maatschappij daarmee een dienst kunnen bewijzen.

Om dit mogelijk te maken ben ik bezig met het oprichten van een sociale onderneming. Oftewel een onderneming met een maatschappelijke missie. Dit doe ik met behulp van het platform ‘Mindfulness voor elke dag’ dat ik de afgelopen jaren heb laten ontstaan. Het is een facebookpagina met 100.000 likers en een website die dagelijks 1000 tot 2000 keer wordt bezocht. Een plek die al door veel mensen wordt gekoesterd en een vraagbaak is voor veel bezoekers. Vanuit deze plek heb ik al regelmatig klanten doorgestuurd naar collega’s en vragen gekregen met betrekking tot Mindfulness. Nu ben ik er klaar voor om ook andere trainers en hun trainingen zichtbaar te maken en een grotere stap te zetten richting de samenleving.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van deze organisatie? Laat het dan weten via deze link.

Met een hartgroet, Marijke van Duinhoven

Twitter
Visit Us
Follow Me

Reacties zijn gesloten.