Hoe blijf ik mindful in het nieuwe schooljaar?

Hoe blijf ik mindful na de zomervakantieIn deze blog vertel ik je hoe je ook na de zomervakantie mindful blijft in je gezin én kun je vandaag gebruik maken van een speciale korting van maar liefst € 100 voor volgers van Mindfulness voor Elke Dag.

Regelmatig spreek ik ouders, en misschien herken je het wel, die zeggen: “De vakantie is nog maar net voorbij en ik heb nu alweer het gevoel dat ik word geleefd. Ik ren van BSO naar de supermarkt. Zet snel iets gezonds op tafel en ga dan naar voetbaltraining. Tussendoor beantwoord ik even een appje. Stuur een mail terug. En dan maar weer dóór. Zet de lunch voor morgen klaar. Beantwoord mailtjes. Leg de kussens recht. Vouw de was op. En morgen? Dan beginnen we weer opnieuw.”

Een gezin vraagt veel tijd en vooral aandacht van ons. Maar hoe zorg je ervoor dat er tijd en aandacht blijft voor onszelf? Zodat we niet continue het gevoel hebben dat we worden geleefd? Kortom. Hoe blijf ik mindful ook na het nieuwe schooljaar?

Het gevoel van ‘geleefd worden’ heeft sterk te maken met het gevoel dat we geen keuze hebben. Terwijl. We leven in een vrij land, toch? Maar. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je wél het gevoel hebt dat je een vrije keuze hebt?

Volg deze drie stappen:

  • Stap uit de hectiek, het doorrennen, het doen-doen-doen en Stop.
  • Bewust worden. Word je bewust van alle ‘moetens’ die er zijn. Moet alles echt? Van wie? Moet het NU? En moet het in dit tempo?
  • Keuzes maken. Maak een bewuste keuze om iets wel of juist niet te doen. Zeg ‘nee’ als je wordt gevraagd om te helpen op school, terwijl je het gevoel hebt dat je aan je tax zit. Niemand heeft iets aan een uitgeputte moeder. Stel je grens en wees duidelijk.

Ik wens je heel veel succes! En wil je meer mindfulness in je gezin? Wil je echt genieten van je gezin, zeker nu de kinderen nog klein zijn? Voor de laatste keer dit jaar start volgende week maandag 18 september het online programma: “In 13 weken meer aandacht, liefde en begrip in je gezin” waarin je in 13 weken leert hoe je mindfulness en een gezin combineert. Ik leer je dát het kan en vooral: HOE. Stap voor stap. Met de code MFED17 krijg je € 100 korting J Geldig tot vanavond 23:59 uur. Ga naar www.mindfulparents.nl/ja

Dit blog is geschreven door Mirjam Hegger van Mindful Parents

Twitter
Visit Us
Follow Me

Reacties zijn gesloten.