Hoe vind je een training die bij je past?

Mindfulnesstraining vinden?Een training in mindfulness: hoe vind je een training die bij je past? Regelmatig krijg ik die vraag. Of ik een goede mindfulnesstraining ken die in de buurt ligt van de woonplaats van de vragensteller. Dit artikel gaat over hoe je een mindfulnesstraining vindt die bij je past.

Vinden

Woon je op een voor jou overbrugbare afstand van Rotterdam? Dan raad ik je de mindfulnessschool van Marijke aan: Mindfulness Rotterdam. Ik heb daar goede ervaringen mee. Ligt Rotterdam niet binnen jouw bereikbaarheid? Dan kun je je training vinden:

Het kan nuttig zijn om je zoekopdracht nog wat specifieker te maken om te vinden wat bij je past. Onderstaande stappen kunnen je daarbij helpen.

  1. Eindresultaat

Je kunt kiezen voor het eindresultaat dat je wilt bereiken. Bijvoorbeeld: “Ik vind de mindfulnesstraining die bij mij past”. Bewust een keuze maken om iets te realiseren, betekent dat je een afspraak maakt met jezelf. Je committeert je aan je keuze. Je ‘verplicht’ daarmee jezelf om te werken om het resultaat te behalen. Mijn ervaring is dat als ik mij committeer aan het behalen van een resultaat, dit ook altijd lukt. De ene keer gaat dit wel wat sneller dan de andere keer, schrijf ik er eerlijk bij. Volhouden loont dan.

  1. Aanbod

Het aanbod van informatie over mindfulness en mindfulnesstrainingen is vandaag de dag groot. Op verschillende manieren kun je meer leren over mindfulness. Je kunt dit bijvoorbeeld doen via:

Ook kwam ik online trainingen tegen. Zelf heb ik daar geen ervaring mee. Maar ik kan mij voorstellen die ook waardevol kan zijn.

  1. Vorm

Welke vorm past het beste bij jouw manier van leren? Ben je gedisciplineerd en goed in zelfstudie, dan zijn boeken en online informatie wellicht al erg waardevol. Heb je iets meer een stok achter de deur nodig? Vind je het leuk om je ervaring met mindfulness te delen met anderen? In deze gevallen is wellicht een offline groepstraining de beste vorm voor jou. Mijn suggestie is om die vorm te kiezen die het beste bij jouw past…. lees meer>>>

Twitter
Visit Us
Follow Me

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.