Acceptatie

Waarom accepteer ik wel dat het regent en maak ik me

druk over Trump?

Twitter
Visit Us
Follow Me

6 reacties

 1. Roberto Siliakus

  Inderdaad, mooie opties, vooral die van wat de toegevoegde waarde is van al dat nieuws waar we dagelijks mee worden bestookt betekent voor ons levensgeluk. Stof tot nadenken, denk ik!

 2. Voor mij is het volgen van het nieuws als aarden. Bewust zijn en blijven van de wereld waarin wij leven. Met beide benen op de grond staan. Geen illusies, dromen volgen die leiden naar een zelfgeschapen droomwereld, maar de realiteit onder ogen zien. Ook al staan vaak de tranen me in de ogen. Begrijpen wat mensenhaat en vervreemding aanricht. Er van leren en elkaar meer liefhebben. We zitten immers allemaal in hetzelfde schuitje.

 3. het nieuws is niet altijd vrolijk. Slecht nieuws hoort ook bij het leven net zoals goed nieuws. We kunnen niet met ons kop in het zand gaan zitten en doen of er om ons heen niets gebeurt.
  Helaas overheersen vaak de minder leuke berichten de mooie berichten. Daar zijn er helaas niet zoveel van.
  Het nieuws is en blijft belangrijk.

 4. Betrokken voelen bij… is het voor mij en stilstaan bij welk verschil ik zou kunnen maken in de wereld, maar vooral in het klein, dus binnen mijn directe omgeving, omdat er volgens mij helaas altijd oorlogen zullen zijn en dat er volgens mij altijd leed en geweld zal zijn. Ik kijk dus naar hoe ik het anders kan doen en mijn wereld wat mooier kan maken voor mezelf en anderen!

 5. Er is te weinig zon onder het nieuws
  – Gerd de Ley

  Het woordje ‘Trump’ lezen, wat gebeurt er dan in jou?
  Wat voor gevoel heb je dan?

  En de doe-woorden voor vandaag zijn: Uitdaging & Doseren.
  Daag jezelf eens uit om geen nieuws tot je te nemen.
  Lees geen krant, kijk niet naar het journaal. Doe dit bv. eens 2 of 3 dagen.
  Wat ervaar je dan? Maakt het je onrustig? Ben je bang om iets te missen? Heeft het invloed op je stemming? Waarom is nieuws zo belangrijk voor je? Jezelf blootstellen aan alle ellende op deze wereld, is dat een keuze van jou? Wat voegt het voor jou toe om het nieuws tot je te nemen? Voel je je er beter door? Wat doet nieuws met jou? Wat ervaar je als je de berichten in de krant leest en de beelden op het journaal ziet? Kun je het beïnvloeden?
  Voegt het nieuws iets toe aan jouw levensgeluk? Schept het nieuws een meerwaarde voor jou? Op welke manier doseer jij al de nieuwsflitsen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.