Verlangen

Alles komt en gaat en je krijgt de ruimte om te kiezen er iets mee te doen of niet 😉

Twitter
Visit Us
Follow Me

3 reacties

 1. En het wachtwoord voor vandaag is…..Ondernemingszin

  Het lijkt altijd onmogelijk totdat het is gedaan
  – Nelson Mandela

  Meditatie en (het al dan niet obstakel) Verlangen
  R.A.I.N. Recognition (0pmerken/herkennen) Accepting (Accepteren met liefdevolle vriendelijkheid) Investigate (Onderzoek/wees nieuwsgierig)
  Non Identification (Jij bent niet je verlangen)

  Waar voel jij het verlangen in je lichaam? Welke emoties ervaar je?
  Voel je je opgetogen, of is er misschien juist is irritatie? Prettig? Onprettig? Open of misschien juist gesloten? Geef je toe aan het verlangen of juist niet? Welke gedachten zijn er? (‘had ik maar’…)

  • Sorry, waarschijnlijk lees ik niet goed maar de clou ontgaat me hier? En onderzoek je niet eerst voordat je aanvaardt?

   • (H)erkennen van het verlangen, Accepteren dat het verlangen er is, Onderzoeken hoe je je tot het verlangen verhoudt (wat ervaar ik nu, wat gebeurt er nu, wat voel ik in mijn lichaam, waar voel ik het in mijn lichaam, waar voel ik nu mijn ademhaling, hoe is mijn ademhaling, is die hoog, laag, kort, diep, Identificeer je niet met het verlangen, jij bent niet je verlangen.

    Het is maar net hoe iemand Verlangen interpreteert en ervaart voor hem of haarzelf: verlangen en ondernemingszin zou ook kunnen zijn: ‘Ik ga ervoor! Ik maak mijn dromen waar!’ ? (vandaar bijvoorbeeld mede de quote van Nelson Mandela) ? Verlangen is een breed begrip en hoeft niet altijd over eten en voeding te gaan ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.