Verwachtingen?

Soms zijn de teleurstellingen heel subtiel. Maar het zijn

altijd je eigen verwachtingen die de teleurstelling

veroorzaken.

Facebook
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Over Frans de jager

Hallo ik ben Frans de Jager. ....... Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeentepolitie, ben ik een andere kant op gegaan en heb ik gedurende 26 jaar verschillende (management-)functies bekleed bij de Dienst Midden-en Klein bedrijf, het Ontwikkelingsbedrijf en Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. De laatste jaren ben ik, na trainingen bij de School voor Coaching, ook ingezet als coach. Lange tijd was ik vooral bezig met “carrière maken”. De laatste 15 jaren ben ik de blik meer naar binnen gaan richten door middel van diverse trainingen op het gebied van bewustwording en zelfonderzoek. Het begon met een vriendin die mij na het sporten, wat die dag niet geweldig ging, liet kennismaken met Reiki. Na deze ervaring, ik voelde duidelijk dat er iets in me gebeurde, werd ik nieuwsgierig en volgde ik een cursus Reiki. Hierdoor werd ik me bewust van energie en wat je daarmee kan doen en hoe belangrijk liefdevolle aanraking voor een mens is. Daarna volgden als vanzelfsprekend ontspanningsmassage, shiatsu-massage, stoelmassage en Thaise-yogamassage. Na het lezen van Eckhart Tolle ben ik mij nog meer bewust geworden van wat het ego met ons doet en hoe gedachten ons kunnen beheersen. In 2014 maakte ik kennis met Mindfulness. Dit heeft mij enorm geholpen in de overgang van een druk werkzaam leven naar een leven van rust en stilte. Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden die ik graag met anderen wil delen. In 2016 heb ik de opleiding tot Mindfulnesstrainer afgerond en ben ik me gaan toeleggen op het geven van trainingen.

11 reacties

 1. Het is moeilijk om te leven en te geven zonder verwachtingen.
  Maar o zo, de moeite waard.

 2. Er is bij iets doen voor een ander, vaak eigenbelang in het spel, al is het het gevoel tevreden te zijn dat je voor iemand iets hebt kunnen doen. Zien wat je eigenbelang is neemt het gevoel weg dat een ander iets terug moet oen.

  • Nou Bert, ik deed het schijnbaar omdat het mij zo geleerd was, en nog sta ik te vaak klaar voor anderen, om vervolgens te ontdekken dat ze er nooit zijn als ik eens hulp nodig heb………….

 3. Tja, je kan wel net doen alsof je de beste leerling van God zelf bent, maar we verwachten allemaal wel ns een gebaar terug, zo niet, ga je er toch niet meer zo graag helpen of wat dan ook. Er is ook een spreekwoord: wie goed doet, goed ontmoet…..en als dat dan nooit gebeurt, ontneemt je wel de lust te blijven helpen…..we zijn maar mensen, nietwaar?

  • ja maar Angela…. de intentie van helpen is toch vooral vanuit liefde voor de ander. Niet vanuit gewin voor jezelf… Juist door dan verwachtingen te hebben, te creëren met je mind, raak je veelal teleurgesteld! Wie goed doet goed ontmoet klopt alleen is daar ook geen tijd aan gekoppeld, het komt wanneer het komt. Als het je de lust ontneemt kun je beter niet meer geven want dan is het inderdaad alsof je een deal aan het sluiten bent

   • Als je al je hele leven aan het helpen bent, en je krijgt er alleen shit voor terug, is het wel eens een keertje klaar……..
    Ik bedoelde niet te zeggen dat je vanaf dag 1 dat je helpt iets terug verwacht. In het begin had ik geen verwachtingen, eigenlijk nu nog niet…..maar gaande weg merk je wel dat als jezelf hulp nodig hebt, niemand tijd (zin) heeft……….

  • Ben het wel met je eens.

  • ‘Friendships and relationships are a two way street, if you find yourself doing all the work, it’s time to cut them loose’
   – Brigitte Nicole

   ‘Het moet van twee kanten komen’, zei jij.
   ‘Het moet elkaar in het midden raken’, dacht ik.
   – Sophie Walraven

 4. Als je geeft met gulle hand vanuit je hart en je hier niets voor terug verwacht kan je alleen maar groeien en ontstaat er een mooie schat.

 5. 👐🏻 Heb geen of geen al te hoge verwachtingen 👐🏻
  ‘Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen teleurstelling’
  – Pieter Schravendeel

  Schep ruimte voor de teleurstelling, (door)voel de teleurstelling.
  Mag de teleurstelling er van jou zijn? Is er misschien meer dan
  dit alleen? Daag jezelf uit om iets anders te bedenken. Schep ruimte in jezelf om iets anders te bedenken. Kun je iets nieuws verzinnen? Wat ga je doen? Ga je het anders doen? Geniet lekker van je kop koffie, mijmer er op los in de ruimte die nu is gecreëerd.
  En above all: heb geen, of geen al te hoge verwachtingen.
  😉 Dank je wel teleurstelling, dat je op bezoek bent gekomen 😉

  Wees als een rivier in vrijgevigheid en in het bieden van een
  helpende hand. Wees als een zon in zachtheid en mededogen.
  – Rumi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *