Hou ‘t simpel

Twitter
Visit Us
Follow Me

7 reacties

 1. Leven in het nu.
  Voor ik het weet zie ik die beer weer van de toekomst en voel ik mijn angst uit het verleden. In het nu zie ik nooit die beer en in het nu voel ik nooit die alles overheersende angst.
  Leven in het nu

 2. Ik heb een mooi boeketje staan dat uit het verleden is ontstaan. Kleine en tere zoals vergeetmijnietjes, korenbloemen en klimmende klokjes, bloemen die aan mijn wieg hebben gestaan. Zonnebloemen die tot aan de hemel gaan, rozen in allerlei kleuren maar wel met kleine doorns eraan. Groene en rode bladeren die vertellen over het verleden en het heden. En nog vele andere bloemen die mijn boeket kleuren. Iedere bloem heeft zijn eigen kleur en voor mij een specifieke geur. Die laat mij zien dat het leven niet altijd makkelijk is maar dat vooral mijn levenskracht en inzicht belangrijk is. Blijf kijken met de ogen van een kind dat alles voor het eerst vind. Blijf luisteren naar de bomen in het bos. Maar belangrijker is laat de pijn uit het verleden los. Gewoon door te ervaren nu als volwassen dat het nodig was dit te doorstaan om zo na vele jaren met dit mooie boeket te staan. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. En ben heel blij met dit geschenk. Deze bloemen kleuren nu mijn leven. En ik heb geleerd dat ik als volwassenen het kleine kind met verdriet kan en mag troosten. Omdat ik nu diep van binnen weet dat ik dat kleine kind nooit vergeet.

 3. Als er sprake is van oud zeer, is het heel goed om terug te kijken, en dat oude gevoel van verdriet, schaamte, schuld opnieuw heel diep te beleven.

  • Dank je wel Bert.
   Er bestaan helaas nog (te) vele misverstanden over mindfulness.
   Of terug kijken, oud zeer en vroeger ongewenste gasten zouden zijn
   die aankloppen bij de Mindfulness Herberg. Leven in het nu kunnen we ook met terugkijken, herinneringen, oud zeer en het oude gevoel van verdriet, schaamte, schuld diep beleven en op welke manier we ons hiermee en hiertoe op dit moment verhouden.

   • Trudy: ik ben het helemaal eens met wat je schrijft over mindfulness. Ik reageerde op de tekst hou het simpel, leef vandaag. Het durven kijken naar en doorleven van oud zeer is m.i. niet simpel. En het ‘leef vandaag’ houdt eerder de suggestie in van in het hier en nu zijn, dan terug keren naar je herinneringen. (Natuurlijk is het in het nu dat je een herinnering hebt). Ik vind het doorleven van oude, nog niet verwerkte gevoelens dermate belangrijk dat ik dat een aparte plaats gun, met de bijbehorende aparte deskundigheid,

 4. ⏰ ‘Hier is een wekker voor als je eens de tijd niet weet, en een kompas voor als je echt een keer naar huis toe wilt. En als je denken wilt aan vroeger, dat is okay, maar niet te vaak, denk liever aan vandaag.
  Wat we deden en wie we zijn geweest en wie we worden dat zal blijken vroeg of laat’. Uit: Vandaag – lied van Blöf ?

  JAARGANG

  ik tel verder
  niet terug

  ik kijk vooruit
  niet achterom

  maar juist wat was
  maakt mij tot wie ik ben

  – Monica Boschman

  ? Hoi Lief! Ik ben thuis! ?

  • Marietje van Voorst

   Mooi Monica, zo is het precies. Ik herken mezelf hierin, heb een paar sessies therapie gehad om te herontdekken wie ik ben. Er is een wereld voor me open gegaan door even terug te gaan naar wat was en nu leef ik weer met plezier in het nu en kan weer vooruit.! Bedankt voor deze eenvoudige maar mooie tekst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.