welke kant kies jij vandaag?

Twitter
Visit Us
Follow Me

7 reacties

 1. Vandaag heb ik op het werk de zonnige kant van het kantoor gekozen. ?

 2. Wat grappig, ik zag een autoweg en een bus op het plaatje, geen trein.
  Het is nog steeds boekenweek; een keuze in een zonnig mensen-kijken gedicht:

  In de trein

  Hier lees ik graag mensen
  terwijl ik uit mijn boekje kijk

  – Justin Samgar/PoetryPusher

  Leuke bezigheid: mensen kijken als je op een terrasje zit ?
  Het is maar net hoe jij zelf de dag ziet ☀️

 3. Ik zat een keer heel sacherijnig in een bijna lege bus. Ik baalde van mezelf. Ineens hoorde ik dat liedje van Demis Roussos “My friend the wind” Ik begon heel vanzelfsprekend mee deinen en te zingen. Steeds harder omdat ik er vanbinnen ontroerd en blij van werd. De buschauffeur zag mij door zijn achteruitkijkspiegel. Hij zette de radio een flink stuk harder en begon mee ook enthousiast mee te fluiten.

 4. Mindfulness en Boeddhisme

 5. ? Zorg goed voor de ander ?

  Wat betekent compassie voor jou? Hoe ziet dat er uit voor jou?
  Zie jij de ander? Kun jij de ander zien? Wil jij de ander zien?
  Of kijk je naar buiten?
  Kun jij sympathie en empathie voelen voor iemand die verdrietig is?
  Welke keuze maak jij hiermee vandaag?

 6. ? Zorg goed voor jezelf ?

  Mijn anker is van papier
  – Monica Boschman

  Waar voed jij jezelf mee? Wat is jouw anker? Wat is voor jou helend?
  Je kinderen of kleinkinderen; schrijven, tekenen, schilderen, in de tuin bezig zijn, zingen, dansen; naar je favoriete muziek luisteren; je huisdier; een goed boek lezen; zien hoe het zonlicht in de kamer schijnt; de sterren aan de hemel zien of wat dan ook dat maar voor jou als helend ervaart.
  Besef hoe snel je dit vergeet als je overbelast bent.
  Je kunt elke dag een keuze maken. Waar voed jij jezelf vandaag mee?
  Wat is vandaag helend voor jou? Wat is voedend voor jou?
  Zoek vandaag jouw anker op. Behalve de ademhaling als anker voor het hier en nu, zijn er veel meer ankers te ervaren ⚓️ Helende ankers.
  Voedende ankers. Speciaal voor jou. Luister eens buiten. Hoor je de fluitende vogels?

  • Gesprek in de bijstaande trein:

   Het is een pest-die-mist
   Oh, trekt wel op-die-mist

   Hoe jij zelf de dag ziet, is meningvormend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.