Last van donkere wolken?

De zon zit van binnen.

Facebook
Facebook
PINTEREST
PINTEREST

Over Frans de jager

Hallo ik ben Frans de Jager. ....... Na 18 jaar werkzaam te zijn geweest bij de gemeentepolitie, ben ik een andere kant op gegaan en heb ik gedurende 26 jaar verschillende (management-)functies bekleed bij de Dienst Midden-en Klein bedrijf, het Ontwikkelingsbedrijf en Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam. De laatste jaren ben ik, na trainingen bij de School voor Coaching, ook ingezet als coach. Lange tijd was ik vooral bezig met “carrière maken”. De laatste 15 jaren ben ik de blik meer naar binnen gaan richten door middel van diverse trainingen op het gebied van bewustwording en zelfonderzoek. Het begon met een vriendin die mij na het sporten, wat die dag niet geweldig ging, liet kennismaken met Reiki. Na deze ervaring, ik voelde duidelijk dat er iets in me gebeurde, werd ik nieuwsgierig en volgde ik een cursus Reiki. Hierdoor werd ik me bewust van energie en wat je daarmee kan doen en hoe belangrijk liefdevolle aanraking voor een mens is. Daarna volgden als vanzelfsprekend ontspanningsmassage, shiatsu-massage, stoelmassage en Thaise-yogamassage. Na het lezen van Eckhart Tolle ben ik mij nog meer bewust geworden van wat het ego met ons doet en hoe gedachten ons kunnen beheersen. In 2014 maakte ik kennis met Mindfulness. Dit heeft mij enorm geholpen in de overgang van een druk werkzaam leven naar een leven van rust en stilte. Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden die ik graag met anderen wil delen. In 2016 heb ik de opleiding tot Mindfulnesstrainer afgerond en ben ik me gaan toeleggen op het geven van trainingen.

8 reacties

 1. Ik weet niet of die antwoorden voor mij bedoeld waren, maar Vit D komt voor mij uit een potje, want medicatiegebruik in het verleden heeft dat systeempje bij mij kapot gemaakt, ik maak geen Vit D aan zelf. Ben heel veel buiten, heb nml. veel dieren, geniet echt wel van de zon…….Maar mijn depressie kan pas over gaan als de oorzaak wordt aangepakt, en dat is de (psychische) ziekte van mijn man…….Ik “verwen” mezelf best wel, maar dat alles heeft maar tijdelijk effect…….Ze weten zich geen raad met mij, maar helemaal niet met mijn man…….Hij is nml. emotioneel dichtgeklapt na ‘t zoveelste trauma wat zijn naaste familie hem heeft aangedaan. Ook meteen het ergste……ze hebben ons met de dood bedreigd……….:'(

  • Dag Angela, als je dit nog leest, dit is voor jou.
   Ik wens je alle kracht en emotionele veerkracht toe om de moeilijkheden die het leven jou zo ernstig brengt, te kunnen dragen.

   Een tijd van omarmen
   Een tijd van omarmd te worden
   Een tijd van zorgen en dragen
   Een tijd om verzorgd en gedragen te worden
   – Claire vanden Abbeele

   Alle goeds en heel veel sterkte 💚

 2. Gemakkelijker gezegd dan gedaan….ik glijd weg in n depressie, eenzaam en alleen…en dan mag ik van de dokter zelf een psycholoog gaan zoeken die Nederlands verstaat en hopelijk ook spreekt……Mensen laten je nog meer links liggen als je te lang somber blijft…..moet net andersom….

  • ☀️ Maak een helende wandeling. Dus niet een wandeling om te genieten of om plezier te hebben, maar puur een wandeling om jezelf te verwarmen. Sta dan af en toe eens stil en zeg zachtjes in gedachten tegen jezelf: ‘Moge ik temidden van al mijn pijn liefde voor mezelf voelen, moge ik temidden van al mijn verdriet veilig, of zo veilig als mogelijk zijn, moge ik de kracht vinden om goed voor mezelf te zorgen, moge ik gelukkig zijn’ ☀️ En voel hierbij je voeten op de grond. Maak contact met de aarde onder je ☀️Laat de aarde je dragen ☀️

 3. 💚 Draai jezelf naar jouw binnen-zon 💚 Naar jouw (zelf) liefde 💚
  Locatie: Reuzenrad The View, naast de Martkhal, in Rotterdam.
  Wie geef jij boven aangekomen op 55 meter hoogte een zoen?
  Een mindful helicopterview en (be) kijken vanuit andere perspectieven.

  Ik heb mijn hoofd in de wolken
  en ik fladder maar wat rond.
  Nee, dan jij, met beide benen
  altijd stevig op de grond.
  Altijd rustig en verstandig
  is natuurlijk mooi en fraai
  altijd praktisch, altijd handig
  maar toch ook een beetje saai.

  Dus ik zeil weg in de wolken
  gooi de ballast overboord.
  Je goede raad en wijze woorden
  daar heb ik mij niet aan gestoord.
  Ik ben met de wind weggegleden
  en zag je eindelijk in het klein
  Zo ver weg, zo diep beneden
  Dat ik weer bij je wilde zijn.

  Bron: uit bundel ‘Met mijn hoofd in de wolken’ van Karel Eykman

  Mogen negatieve mensen de zon in zichzelf ervaren
  Mogen negatieve mensen gelukkig zijn ☀️

  Wees eens een keer een beetje positief, een beetje positief
  da’s wat ik wil, niet te veel klagen, niet te veel zeiken
  probeer eens een keer minder zuur te kijken
  wees eens een keer een beetje positief, een beetje positief
  het maakt een verschil
  Wees alsjeblieft een beetje positief, da’s wat ik wil
  het maakt zo’n verschil
  Tel tot tien dan ga je het meestal anders zien
  En de zon wil ook nog weleens schijnen
  Dat is een goed begin
  – Uit: liedje Positief van Paul de Leeuw
  💚

  • Stem op de partij van de zon
   Dan heb je de meeste zekerheid
   dat-ie er morgen ook weer voor je is
   Zon en licht zijn de beste genezers
   als de dokter geen advies meer voor je heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *