Ont-moet jezelf

Over automatismen: Let eens op hoe vaak je ‘moeten’ zegt: Ik moet de afwas doen, ik moet boodschappen doen, ik moet naar de sportschool, ik moet naar een verjaardag. Vervang moeten eens door gaan of willen. Ik ga de afwas doen, ik wil naar de sportschool. Merk je verschil?

 

 

Twitter
Visit Us
Follow Me

7 reacties

 1. Ik krijg bij dat stukje van Angela over “moeten” een heel boos gevoel vanbinnen. Gewoon omdat ze schrijft “je moet” Ik heb het woord “moeten” namelijk uit mijn woordenboek geschrapt. Toch heeft ze wel gelijk hoor.

 2. Sorry, maar ik vind dat velen het woord “moeten” zo beladen maken.
  Ik denk daar niet eens over na, en trouwens als ik het niet doe, doet niemand anders het, dus moet ik wel……….
  En je moet ademen, eten, drinken en naar de wc, dus ach…….een mens moet nu eenmaal veel……….maar als je dat woord niet leuk vind, pak je toch een ander…..van mij MOET je niks hoor…………

 3. Wat mooi!!!!

 4. Wat mooi!!!!

 5. Prachtig! Mag ik het gedicht delen met naamsvermelding ?

  • Beste Ank,

   Gedichten van Woordkunsten mogen met naamsvermelding (en onaangepast) altijd gedeeld worden :-). (Kleine spelcorrectie: ze worden geschreven door Jentl). Zie onze website voor meer informatie en meer gedichten binnen dit en andere thema’s.

 6. ?Mindfulness in verbinding met de bredere horizon
  van het werkwoord Willen ? Ik zou willen dat……?
  ? Over liefde, leven, rouw, verlies, troost en verlangen ?

  Ik wil schreeuwen
  naar de hemel
  ik wil stampen
  op de grond
  en de wereld
  laten weten
  dat jij ooit
  in mij bestond

  Ik wil je wiegen
  wil je troosten
  wil je kussen
  wil je geven
  ik wil je alles
  wil je altijd
  wil je groter
  in mijn leven

  ik wil roepen
  naar de leegte
  ik wil zingen
  naar de zon
  ik wil duiken
  in verlangen
  ik wil terug
  naar wat begon

  ik wil noemen
  dat jij leefde
  ik wil noemen
  dat jij bent
  dat hoe kort ook
  in mijn leven
  iedereen
  jouw leven kent

  – Yentle/Woordkunsten

Reageren is niet mogelijk