Accepteer jij wat is?

Accepteren is één van de aspecten die mindfulness behelst. Sinds de mindfulnesscursus die ik volgde, gebruik ik ‘accepteren van wat is’ bijna dagelijks.

Niet nieuw

Accepteren was voor mij niet nieuw. De eerste keer dat ik bewust voor acceptatie koos was aan het begin van mijn relatie met mijn vriend. Ik koos ervoor hem volledig te accepteren zoals hij is (en ik koos om van alle momenten samen te genieten). Die keus brengt mij  dat ik onvoorwaardelijke liefde, vrede en vreugde ervaar. Ik maak mij niet druk om wat hij wel en niet doet en om wie hij is. Hem accepteren zoals hij is, biedt mij de ruimte om volledig te genieten van de momenten waarop we samen zijn.

Accepteren

‘Accepteren van wat is’ kwam in de mindfulnesscursus die ik volgde regelmatig voorbij. Ik leerde dat ik het kan toepassen op gedachten, gevoelens en op lichaamssensaties. Bij de acceptatie van lichaamssensaties viel het mij op dat de sensaties hetzelfde bleef of afnam. Dit in tegenstelling tot wat ik altijd dacht: dat wat je aandacht geeft groeit. Het accepteren van gevoelens, maakt bijvoorbeeld dat ik ondanks gevoelens van angst toch ervoor koos om te starten met Lees meer >>>

Twitter
Visit Us
Follow Me

Eén reactie

 1. ? Zelfcompassie ?
  Affirmatie:
  Ik ben in harmonie met mijzelf
  Hoe meer ik van mezelf hou, hoe moediger ik word
  Ik sta nu open voor positieve, blije gevoelens
  Ik ben evenwichtig, rustig, en kalm
  Ik vertrouw het leven volledig
  Ik kies voor een veilige en vreugdevolle manier van leven
  Ik stel mij open voor liefde
  Ik voel mij veilig en geborgen
  Mijn vertrouwen groeit iedere dag meer en meer

  Ieder van ons moet zijn eigen leeuwengebrul laten horen –
  met leeuwenmoed volharden in het zicht van duizenden twijfels,
  tormenten en angsten – om op te komen voor zijn recht op ontwaking.
  – Jack Kornfield

Reageren is niet mogelijk