Een vraag om bij stil te staan…

Twitter
Visit Us
Follow Me

10 reacties

 1. Wat het woord al aangeeft. Bewust zijn in alles wat ik doe. Bij alle dagelijkse dingen die ik doe, ervan bewust zijn. Mijn kopje koffie drinken, mijn boterhammetje eten … Naar buiten kijken terwijl daar een roodborstje zit. Ook bewust zijn van de minder prettige dingen. Die horen ook bij het leven. Je voelt je zoveel rijker en tevredener als je alles bewust doet.

 2. Aandacht geven aan mezelf en aan de ander in het nu. Beseffen dat het is wat het is. Weerstand loslaten, aandachtig zijn voor wat op me afkomt en het met open armen ontvangen.

 3. Niet op de automatische piloot leven. Bewust zijn van mijn gedachten en gedragingen zodat ik daar prettige verbetering in aan kan brengen.

 4. Genieten van het moment. Niet voelen over het verleden en niet kijken naar het heden. Het verleden is een mooie/ goede leerschool waar ik nu de vruchten van pluk, het heden is een onbeschreven blad en het moment van nu is wat ik met vreugde pak.

  • Hoi Marie-Jozé,
   Ik vraag mij dan af: Als we niet kijken naar het heden, waar zijn we dan vandaag? ? Ikzelf vind dan de begrippen als Heden, Nu, Hier en Nu, Vandaag, Dit Moment soms best nog wel woorden waar ik voor mezelf over de betekenis ervan in het dagelijks leven nog weleens onderzoekend in ben ? Mooi hoe je het ervaart: ‘het moment van nu is wat ik met vreugde pak’ Die neem ik mee 🙂

 5. Riariaklompverhoeven

  In het hier en nu zijn, vertragen….?Mr

  • Zorgen voor ons milieu, is zorgen voor onze kinderen ,kleinkinderen …
   Elke dag opnieuw het bessef hebben dat we maar heel even deze wereldbol mogen gebruiken …

 6. ‘Zeg maar ja tegen het leven’ – liedje van Wim Sonneveld ☺︎

  Lichter leven, compassie, go with the flow, alles heeft een reden, leven in het heden, genieten, tevredenheid, (keuze) vrijheid, gelukkig zijn, vriendjes zijn met het leven en ja zeggen tegen alles wat er op mijn pad komt, WEL-len: Waarnemen, Erkennen, Liefde sturen, ‘je hoeft jezelf niet te kwellen, ga naar binnen en WEL-len en ervaar rust in 90 tellen’ ☺︎

 7. De tram toch gaan missen en dan de tijd nemen om thuis nog een lekker kopje koffie te drinken voordat ik naar mijn werk ga.

Reageren is niet mogelijk